BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

2015-05-18 13:45

Menkė su riešutų sviestu

Į komentarus

Aš mėgstu menkę. Manau, kad menkė irgi mėgsta mane. Nuo to laiko, kai Vilniuj atsidarė geros žuvies gera parduotuvė, aš stengiuosi pamaloninti save jos gabalėliu bent kartą per savaitę.

Žuvį paruošti lengviau negu lengva ir greičiau negu greita. Geriausiai apibarstyti druska ir pipirais, palikti pusvalandžiui šaldytuve ir viskas, galima kept. Iš pradžių vos apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje, po to iš karto dėti į orkaitę. Pavyzdžiui, 100-150g gabaliukams reikės 10 minučių 200 laipsnių karščio.

Prie savo meilės menkės šį kartą pabandžiau pasigaminti priedą - pagardintą sviestą. Patiekalas, aišku, iš karto apsunko ir septynmyliais žingsniais nutolo nuo sveiko ir dietiško maisto, bet gyvenam tik kartą. Patiekalas sodrus, reikės rukolos su pomidoriukais, arba virtų bulvių, arba ir to, ir ano.

O taip pat vieniša menkė su sviestu ir viena aprasojusi taurė šalto balto vyno dieną gali nuspalvinti papildoma malonumo spalva.

Su menke viskas aišku, o va sviestui reikės:

100g sviesto
30g lazdyno riešutų
Ketvirčio citrinos
Druskos, pipirų

Ištirpinkite sviestą ant lengvos ugnies, svarbu, kad jis neužvirtų ir nepradėtų svilti. Pakaitinkit, kol pradės lengvai ruduoti ir padėkit kambario temperatūroj lėtai atvėsti.
Riešutus reiktų paskrudinti tol, kol atšoks odelės. Atvėsinus šiek tiek odeles nuvalyti ir riešutus susmulkinti. Nenusivalo tos odelės taip jau paprastai, aš kažkiek jų palikau, kai kantrybė pasibaigė. Riešutų nereikia trint iki visai miltų, tegul lieka traškūs apskrudę maži gabaliukai. Kai sviestas atvėsęs, sudėkit riešutus, išspauskit citriną, pabarstykit druska ir pipirais. Į šaldytuvą keliolikai minučių ir viskas.

Patiko (1)

Rodyk draugams



Rašyk komentarą