BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

2015-05-20 10:01

Daržoviniai pappardelle

Į komentarus

Toks super greitas patiekalas gali būti ir šiltas, ir šaltas - skanu, maždaug sveika ir sotu. Iš šito sąrašo gaunasi dvi porcijos.

3 česnako skiltelės
2 šaukštai balto vyno acto
Alyvuogių aliejaus
200g mažų pomidoriukų
Viena cukinija
150g makaronų pappardelle (tokie ilgi stori)
sauja šviežio baziliko lapų
pusė saujos šviežios mėtos lapų

Priklausomai nuo sezono, galima įdėti šviežių žirnių, šviežių apvirtų kukurūzų, paprikos ar kokią kitą mėgstamą daržovę.

Su tais pappardelle - jų prekybos centruose nemačiau, panašūs ilgi stori makaronai yra iš F raidės, galima ir pakeisti bet na… Tikrai ne tas pats, kas gražuoliai rubuiliai geltoni kiaušininiai pappardelle. Dėl jų atskirai kartais nueinu į kokią itališką krautuvę, nors ten eiti didelio džiugesio nejaučiu, nuolatos lydi jausmas, kad visko per daug ir per brangu. Tikriausiai tiesiog dar neatradau tokių krautuvių gerumo.

Virkit makaronus kaip parašyta ant pakelio, pasistenkit gauti al dente, nes kitaip vaizdas gali kenkti apetitui.

Sutraiškykit iš česnaką į košytę, įdėkit druskos, sumaišykit su actu, aliejum, sudėkit per pusę supjaustytus pomidoriukus (plius kitas traškias daržoves, jeigu jų papildomai norisi) ir viskas.

Plonai plonai susipjaustykit cukiniją. Prieš pat baigiant virti makaronams, pakepkit cukiniją apie minutę.
Pasmulkinkit šviežius bazilikus ir mėtas, jeigu labai stambūs lapai.

Tada sumaišykit viską ką turit ir skanaus.

Patiko (1)

Rodyk draugams



Rašyk komentarą