BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

2015-05-15 14:57

Avinžirnių ir kalafijorų karis

Į komentarus

Man visokios ryžių košės labai skanu. Kūnas gieda padėkos giesmes, o skrandis sotus.
Čia yra kokios penkios porcijos.

0,5 galvos kalafijoro
Alyvuogių aliejus
200g mažų pomidoriukų
Druska, pipirai
Svogūnas
3 česnako skiltetės
1 šaukštas šviežio tarkuoto imbiero
Šaukštelis kario
400g skardinė avinžirnių
400g skardinė kokosų pieno
2 didelės saujos špinatų
Šviežios kalendros lapelių sauja
1,5 stiklinės basmati ryžių

Supjaustykit pomidoriukus per pusę, kalafijorą kaip išeina nesmulkiai ir sudėkit į kepimo indą (nesumaišytus), visa tai reiktų aplieti aliejumi, pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais, šauti į orkaitę ir kepti apie 25 minutes (karštis 190).

Per tą laiką galit pailsėti, o vėliau vidutiniam puode pakaitikit porą šaukštų aliejaus ir kepkit svogūną apie minutę, kol pageltonuos. Tada ant viršaus dėkit sutraiškytą česnaką, tarkuotą imbierą ir barstykit karį, pakepti reikia trumpai, iki minutės, greit pasidaro labai sausas vaizdas. Ant viršaus pilkit kokosų pieną, sudėkit avinžirnius ir pomidorus iš orkaitės. Visa tai reikia pavirti kokias 8 minutes. Pažiūrėkit ar jums netrūksta druskos. Kraukit kalafijorus ir virkit dar 8 minutes. Tada špinatai su kalendra, dar minutėlė pamaišant ir viskas.

Ryžių nepamirškit išsivirt.

Patiko (1)

Rodyk draugams



Rašyk komentarą